HUSK at klikke på knappen ”Opdater” i din browser,

så er du sikker på, at hente den nyeste version, hvis du tidligere har været på siden!

If I owe you a pound, I have a problem; but if I owe you a million, the problem is yours. – John Maynard Keynes

Er lige vilkår virkelig lige?

I de sidste par år har det ofte været sagt, at ændringer i teknologien har "skabt lige vilkår" for den enkelte investor. Men det faktum, at så mange handlende stadig taber penge, selv i lyset af disse ændringer, står som bevis for, at spillereglerne i virkeligheden ikke er så lige som man skulle tro. Nogle har formået, at tjene gode penge ved at investere i forventninger, men der er desværre endnu flere, som har tabt formuer på det.

På aktiemarkedet må man, hvis man ikke er tilfreds, tage tabet selv, der er ikke noget, der hedder returvarer eller bytteret. Har man købt sig en ”Broken stock”, fanger bordet.

Grunden til at så mange mister penge, når de forsøger at spille på de kortsigtede bevægelser i markedet er ganske enkel: Wall Street vil gøre alt, hvad der står i deres magt for at forhindre den ”Private Investor” og de ”Traditionelle Fondsforvaltere” fra at være rentable.

Men hvordan opnår de så dette, og hvad gør de konsekvent for at narre størstedelen af de handlende?

For at kunne besvare dette spørgsmål, er vi nødt til at se på, præcis hvordan de kortsigtede mekaniske markeder fungerer og de måder, hvorpå Wall Street tjener sine penge inden for dette system.


Hvis din investeringsproces hele tiden ændres på grund af hvad du læser eller hører. Så skal du ikke bebrejde de finansielle medier eller ethvert andet sted, hvor udtalelser offentliggøres. Du bør kun bebrejde dig selv.

Det får mig til at tænke på den hvide dronning fra ”Bag Spejlet og hvad Alice fandt der” af Lewis Carroll. Her forsøger den hvide dronning at hjælpe Alice med at tilpasse sig sine nye omgivelser:

"Det tror jeg nu ikke på!" sagde Alice.

"Ikke det?" sagde dronningen medlidende. "Prøv en gang til - træk vejret dybt og luk øjnene."

Alice lo. "Det kan ikke nytte noget at prøve," sagde hun. "Man kan ikke tro på noget, der er umuligt."

"Så har du ikke øvet dig ret meget," sagde dronningen. "Da jeg var i din alder, øvede jeg mig en halv time hver dag. Undertiden troede jeg på seks umulige ting før frokost.”

At have en sund dosis af skepsis holder dig skarp. Dette er vigtigt, af den grund, at umulige ting sker fra tid til anden. Så snart du høre folk sige ”Aldrig!”, er det nok ikke så utænkeligt endda. Negative renter er blot det seneste eksempel på en umulig ting.

Desværre er det ofte kun i kølvandet på ufattelig dårlige beslutninger, at vi begynder at lede efter årsagerne til, hvorfor det gik, som det gik. Det kaldes bagklogskab.

Download PDF

Successful Stock Speculation.

J. J. Butler.

Min Tå i Vandet - en Markedstest!

Download PDF
IFTA IFTA Nyt Aktie Skole Om IFTA.dk Kontakt

Copyright © - IFTA ApS.  CVR-NR: 3396 0557    tlf.: +45 2223 1980

Brugeraftale og vilkår | Kontakt os

Følg IFTA på:

IFTA.dk