Alt i selskabet er godt, og derfor må der være tale om en kvalitetsinvestering.
De fleste kræver særlige kriterier for at føle sig godt tilpasse ved at købe en aktie.

Disse kriterier vil som regel omfatte:

God indtjening. Stærk balance. Solid ledelse. At aktiekursen stiger og stiger. Stærk økonomi.

Analytikerne opjusterer deres kursmål og anbefaler; akkumuler – køb eller sågar stærkt køb.

Tilsammen skaber disse kriterier illusionen af en kvalitetsinvestering

Købe til en høj kurs

Når alle kriterier her er sande, hvor tror du så kursen på aktien ligger? Hvis dit svar er "højt,” er det for det meste en korrekt antagelse. Hvis du køber, når alle andre har købt, og når aktiekursen er høj, hvem skal så købe af dig? Husk, at den eneste måde du kan få et overskud fra en investering eller handel på er, når nogen køber af dig til en højere pris, end hvad du har betalt.

Det er ikke anderledes end at købe og sælge andre varer, fast ejendom, biler, computer, dagligvarer og meget mere. Ville du nogensinde tilbyde at betale en højere pris end den bilforhandleren forlangte? Selvfølgelig ikke. Men når din foretrukne bil er til salg for halv pris, vil jeg vædde på, at du vil købe den så hurtigt, som du kan. Dette er det stik modsatte af, hvordan de fleste handler, når de investerer deres hårdt tjente penge i aktiemarkedet.

De mange illusioner er intet andet end risiko forklædt som mulighed. Ofre for en række markedsbaserede illusioner gør det muligt at skjule irrationel adfærd som værende "sikker”, "rigtig" eller "accepteret". En illusion er en fejlagtig opfattelse af virkeligheden. Illusioner leder den gennemsnitlige investor til at begå to sammenhængende fejl:

• Købe efter en periode med stigende priser;
• Købe på et prisniveau, hvor vi objektivt kan se, at udbuddet overstiger efterspørgslen.

Begge disse tiltag er helt omvendt relateret til, hvordan du opnår overskud, når du køber og sælger andre varer. De går stik imod principperne om udbud og efterspørgsel. Men vi ønsker ikke, at de illusionsbaserede investorer forsvinder. Hvorfor? Vi har brug for dem på den anden side af vores handler. Kort sagt er din gevinst fra en typisk reality-baseret handel baseret på flokkens illusionsbaserede handelsadfærd.

Handle som flokken

Det menneskelige sind er ikke skabt til at handle rationelt. Vores beslutningsproces er ikke som de fleste dyrs. De fleste fokuserer ikke på virkeligheden, når de beslutter sig for at åbne en position. De træffer beslutninger baseret på følelser - ikke intellekt. Ikke alene er det svært at leve i en fuldstændig virkelighed, men konsekvent at træffe beslutninger baseret på virkeligheden er en endnu sværere opgave for mange.

En gås ville, på den anden side, være en fremragende investor. Når efteråret nærmer sig nordpå, spekulerer gæs ikke på, om vinteren kommer eller ej. De indkalder bestemt ikke til et møde for at finde ud af en måde at afværge vinteren på. De fungerer som en maskine og flyver mod syd for vinteren og gentager denne proces - fejlfrit -hvert eneste år resten af deres liv, uden at sætte spørgsmålstegn ved deres valg.

Selvom dit liv bestemt ikke er i fare med en illusionsbaseret handelsadfærd, er væksten af dine hårdt tjente skillinger i farezonen.

Husk, at uddannelse ikke nødvendigvis er nøglen til en succesfuld handel. Ofte kan det være vejen til en katastrofe. Ordentlig uddannelse baseret på virkeligheden er, hvad der adskiller den skarpsindige markedsspekulant fra den dårligt informerede nybegynder, der konsekvent taber på sine handler.

Pointen er, at jo mere du forstår omkring, hvordan markederne fungerer, jo bedre vil du forstå branchen. Derigennem vil dine odds for succes blive kraftigt forbedret. Det bedste råd jeg kan tilbyde, for at forhindre dig i at blive offer for illusioner og misinformation, er; at brug din sunde fornuft og et logisk filter. Hvis en handel lyder for god til at være sand, er den det temmelig sikkert og vil formentlig være et fupnummer, og en strategi der lyder kompliceret, vil sandsynligvis heller ikke virke i praksis.

Myte / Fidus.

”De har en god indtjening og en mægleropgradering, så aktien skal stige i kurs”

Når en nyhed er god, er kursen på aktien næppe lav, så vær forsigtig med hensyn til disse ”markedsfælder” forklædt som mulighed. Jeg foreslår, at du ser på opgraderinger, nedjusteringer og indtjening for, hvad de virkelig er: ”Nyheder”.

Mens kursen på en aktie helt sikkert vil flytte sig på offentliggørelsen af et regnskab, en opgradering eller en nedgradering, er retningen på kursbevægelsen en funktion af de villige bud og udbud. En kvantificering af udbud og efterspørgsel kan kun opnås ved at analyserer et Chart, og ofte vil en god nyhed bringe kursen op til et niveau, hvor den drevne markedsspekulant vil kunne opnå en oplagt shorting mulighed, eller salg af lange positioner. Lige så ofte vil dårlige nyheder hurtigt bringe kursen ned på et niveau, hvor den skarpsindige spekulant vil finde kursen attraktiv. Målet er, at købe lavt og sælge højt.

Illusion:

IFTA IFTA Nyt Aktie Skole Om IFTA.dk Kontakt

Copyright © - IFTA ApS.  CVR-NR: 3396 0557    tlf.: +45 2223 1980

Brugeraftale og vilkår | Kontakt os

Følg IFTA på:

IFTA.dk