OBS - processen:

OBS - processen. En vigtig metode til at bevarer dit handelsfokus.

Opdage – Beslutte – Strukturerer

Trader X stirrede på skærmen, det var som om X havde medvirket i en ond drøm, blot for at vågne op og indse, at det ikke var en drøm overhovedet. X kunne ikke tro det. Det var gået så godt ... og i flere uger. Men frem på skærmen tonede et af de ​​største tab nogensinde.

I virkeligheden kunne X ikke mindes nogensinde at have tabt så mange penge på en handel. Maven gjorde ondt, hoved gjorde ondt, og X begyndte at ryste. Det hele begyndte så godt i morges. Morgenrutinen var på plads. Gårsdagens bevægelser på de internationale markeder var på plads, fulgt op på nyhederne, og kandidatlisten var kontrolleret. Dagens handler var planlagt.

Kandidatlisten var tjekket og zoner for udbud / efterspørgsel var identificeret. Handler med høj sandsynlighed var på plads både med entry og exit niveauer.

Alt virkede til at være i sin skønneste orden, og så skete det, den første handel gik dramatisk imod X. Planen var ellers vandtæt, så hvordan kunne det gå så galt?

Som dagen gik kom der mere af samme slags. Handel efter handel ... som perler på en snor. X begyndte at føle sig som besat, som indhyllet i en tåge, en ond drøm. Regler og begrænsninger var beskrevet i handelsplanen, men lige lidt hjalp det, fordi de blev brudt en efter en. På et tidspunkt, huskede X at vente på ”grønt lys” og tænkte, ".... her kommer den handel, der kunne redde min dag."

Det betød ikke noget, at en lille stemme indeni råbte og skreg "... ikke jagte en handel! "Det var for sent, X var fanget i en spiral af out-of-control handler ... og X vidste det, men kunne ikke stoppe. En overdimensionerede position uden Stop Loss-Exit blev åbnet, det perfekte Setup for en katastrofe var sat, men det gjorde ikke noget, fuld fart frem og direkte ind i muren.

Måske håbede X, at muren ville forsvinde, at posten ville bevæge sig i den rigtige retning, og dette ville vise sig at være den store vinder. Potentialet bag denne handel havde beruset X og pulsen var steget. Forventning var stor. Men en spand koldt vand ramte X midt i ansigtet, kursudviklingen ramte et vigtigt support niveau, brød det og begyndte at styrtdykke.

Først faldt den stille og roligt, vendte rundt og testede den tidligere support for derefter at styrte lige ned i et hav af rødt. Den faldt og faldt og faldt, og kontoen blødte fra den dybe flænge, ​​denne uigennemtænkte handel havde bragt. Den dårlige del af det var, at X ikke kunne finde ud af, hvorfor det skete ... men det værste var, at det ikke var første gang.

Hvordan kunne X gøre det så godt, for derefter med ét slag, slette ugers disciplineret handel? X sad som forstenet og forstod ikke, hvorfor det skete. Ønskede blot at kunne ændre på handlen, men var uvillig eller ude af stand til at se hvordan.

Vores handel ven i ovenstående eksempel, som så mange andre, blev fanget i en spiral af spørgsmål, der alle blev drevet af et dårligt mønster af tanker, tro, negative følelser og inkonsekvens.

Du kan ikke ændre, hvad du ikke kan klare, og du kan ikke forstå, hvad du ikke kender. Du skal opnå opmærksomhed omkring dine ubevidste begrænsende overbevisninger. Dem der driver de ubevidste samtaler, som motiverer adfærd, og som ikke er i din bedste interesse. Det er en kendsgerning, at du kun har kendskab til en lille del af, hvad der foregår i din hjerne / sind.

Den største del af din tankegang er ude af din bevidsthed eller ubevidst. Sindet er som et isbjerg, spidsen er den eneste del, der kan ses over vandlinjen, og relativt set er det en meget lille del af helheden. Resten af ​​isbjerget er stort, og det er under vandlinjen.

Din bevidsthed er meget ens. Dine bevidste tanker udgør kun en lille del af sindet, den overordnede del, den der styrer alle dine ufrivillige adfærd som åndedræt, hjerteslag, celle funktion, vækst, immunsystemet, osv., er det underbevidste, helt ude af din bevidsthed og har meget lidt at gøre med dine tanker og overbevisninger.

Du bliver nødt til at udrydde de begrænsende overbevisninger: dem der driver de ubevidste samtaler ved at blive opmærksom på dem gennem en selvreflekterende journal og derigennem få afdækket niveau efter niveau for at kunne se, hvad der lurer i din underbevidsthed.

En af de metoder, der kan hjælpe kaldes for "OBS"-processen.

Det første er O for at Opdage. Når du har identificeret et problem, som det at jagte handler, kan du spørge dig selv: a) Hvilke følelser har jeg? b) Når dette sker, hvad fortæller jeg mig selv? c) Hvad er årsagen til denne følelse og / eller følelser? Når du har identificeret et svar, må du ikke stoppe dér, men fortsætte med at stille yderligere relevante spørgsmål.

Dernæst B, som står for at Beslutte. Når du har oplysninger om dine interne tanker, følelser og overbevisninger, dem der driver adfærd og til gengæld skabe resultater, som du ikke ønsker, er det tid til at analysere og beslutte, hvilke værktøjer der kan medvirkende til at hjælpe dig til at overvinde og løse disse problemer.

Sidst S som er Strukturer. De fleste mennesker lever efter en standard normen, det vil sige, de reagerer per automatik og gør, hvad de altid har gjort. Også, når det negative opstår, hvilket normalt betyder, at deres adfærd er drevet af negative tanker og begrænsende overbevisninger. Når du gør ting automatisk fra negative tanker og begrænsende overbevisninger, opnår man sjældent et positivt resultat.

Det er langt mere givende, at leve og handle ud fra en bevidst struktur. Bevidst reaktion betyder, at du identificerer, hvad du ønsker at udrette. Så udarbejd en strategi for de værktøjer du har til rådighed og ikke mindst hvornår og hvordan du vil anvende dem.

Den nemmeste og mest enkle ting du umiddelbart kan gøre for at forbedre din indtjening, er at planlægge dine handler. Ikke at have en plan, er en udbredt og grundlæggende fejltagelse.

Elementer i en god plan
En god plan bør have mindst to grundlæggende kvaliteter. Den skal fortælle dig, så klart som muligt, hvornår det er tid til at gå ind i markedet, og hvornår det er på tide at gå ud igen.

Det er et spørgsmål om personligt valg, om ind-og udgangssignaler er baseret på fundamentale, tekniske eller andre indikatorer. Klarhed er nøglen, hvis dine signaler undlader at skabe klarhed, vil du blive grebet at tvivl og flertydighed og undlade at gøre hvad der kræves.

Wikipedia skriver om ”Flertydighed”:

Flertydighed er inden for humoren, et virkemidel, hvormed man ved at anvende ord eller kropssprog i en sammenhæng, forsøger at få tilskueren til at indse en anden.

Flertydigheden vil ofte have seksuelle undertoner, og derfor ofte være forbundet til underbevidstheden. Når flertydigheden går op for tilskueren, vil tilskueren stadig tænke i den oprindelige kontekst, og reaktionen på denne forståelses konflikt er - latter.

Hvem siger, at det ikke kan være både skægt og ”sekset” at handle med aktier?


IFTA IFTA Nyt Aktie Skole Om IFTA.dk Kontakt

Copyright © - IFTA ApS.  CVR-NR: 3396 0557    tlf.: +45 2223 1980

Brugeraftale og vilkår | Kontakt os

Følg IFTA på:

IFTA.dk