Teknisk Analyse Plan og Strategi Handelssystemer

Introduktion til TA - Plan delen:

Definitioner

En handel, en post, en position, en transaktion.

For at analysere en handel, skal man først kunne definere og forstå begrebet. I sin kerne, er en handel det, at udfører en købs og / eller en salgs transaktioner på de finansielle markeder (at åbne og / eller lukke en position). Dette kan gøres gennem en individuel handel, som dem man kan udføre via en online mægler, typisk ens egen bank, eller gennem en institutionel investor, ofte en investeringsforening eller investeringspulje i stil med dem bankerne tilbyder.

Der er rigtig mange finansielle instrumenter og markeder, gennem hvilke transaktioner kan udveksles, på et stadigt voksende globalt plan.

Den brede definition af "handel", som vi opererer med her, er i generelle vendinger, "køb og / eller salg af finansielle instrumenter med det formål at opnå en spekulationsgevinst. "

Det skal desuden bemærkes, at udtrykkene "handel" og "investering" betragtes som det samme. Det samme gælder for ”investor” og ”trader”.

Definitioner

En Investor, en Trader.

En investor kan også defineres ved den type af analytiske metoder, de anvender. Andre igen baserer deres definition på markedet eller de markeder, hvor de opererer.

Atter andre klassificerer sig efter handelssystem eller den transaktionsmetode, der anvendes. For eksempel, en "teknisk S&P futures swing trader", en "aktieoptions trader", en "spot forex day trader " osv.

Hvis det ønskes, kan man yderligere indsnævre begrebet. Det sker ofte i form af tid. En Investor, Day-, Swing-, Scalp-trader, - hvor en såkaldt swing trader åbner en positioner, der holdes fra typisk en til tre handelsdage og til tider længere.

Gruppen kendt som scalpers handler intraday, og der spilles på det spread, som opstår i bud - udbudskursen henover dagen, og deres handler måles ofte i minutter.

Faktisk er de ovennævnte transaktioner ofte ikke udført af dem, hvis ordre / bestilling det handler om, men snarere gennem en form for formidler / mægler. Et eksempel er en ”floor trader” eller et ”trader board”, her er der tale om professionelle folk ansat til at handle på kundernes vegne. Kunden kontakter sin formidler / mægler, som så handler på vegne af kunden.

At handle med aktier, er lidt som at stå på ski –

Først med liften op på toppen, så drøner vi ned i dalen – og så med liften op igen!


HUSK at klikke på knappen ”Opdater” i din browser, så er du sikker på, at hente den nyeste version, hvis du tidligere har været på siden!


Live World Indices are powered by Investing.com

Økonomiske eksperter mener ofte, at aktiekurserne er meget mere variable end godt er, set i forhold til virksomhedernes overskud og udbytte. Flokken og dens overdrevne fortolkninger, har en stor del af ansvaret for de store afstande aktiekurserne har en tendens til at svinge i.

Se blot på analytikernes, ofte store, fejlskud, når de kommer med deres anbefalinger om køb, stærk køb, akkumuler, hold, sælg, smid alt og løb skrigende bort, eller hvad de nu har fundet på.

En anden måde at sige dette på er, at flokkens investerings-beslutninger er ansvarlige for de fejl Mr. Market begår, når han skal prisfastsætte en akties værdi. Mr. Market er den lignelse som blev fortalt af Benjamin Graham - af mange anset for fader til ”Value Investing”.

Banjamin Graham’s lignelse om Mr. Market, kommer, frit fortalt her;

”Mr. Market sidder på dit knæ hver eneste dag og fortæller dig, hvad han mener, at din portefølje er værd. Der er dage, hvor hans skøn virker plausibelt og velbegrundet i forretningsmæssige forhold. På andre dage hvor han lader sin begejstring eller frygt løbe af med sig, tilbyder han priser, der er helt ude i skoven - ja nærmest latterlige.”

Flokadfærd er ansvarlige for Mr. Markets periodiske anfald af begejstring eller frygt.

Hvis investeringsflokken er ansvarlige for de fejl i pris-fastsættelsen, de begår på aktiemarkedet, så er den logiske følge, at du kan gøre det bedre end en ”buy-and-hold” investor, hvis du kan opdage de situationer, hvor flokken har drevet kursen på et instrument, eller hele markedet for højt eller for lavt i forhold til dagsværdi.

Metoden til at gøre dette hviler på en enkelt observation: flokadfærd.

”Et mål uden en Plan er bare et ønske”

Vejen til succes på aktiemarkedet kommer ikke af at læse et par bøger eller fuldføre et weekendseminar. Vejen til succes er en lang, hård og snoet vej. Den er vindblæst, fyldt med huller, falske løfter og blindgyder. Beklager - men det er en kendsgerning. Der er ingen hellig gral i forbindelse med aktiehandel.

Ligesom toppræstationer i sport kræver års hård træning, kommer handelssucces først efter mange års eksponering til markederne. En konstant forbedring i evnen til at aflæse ændringer i markedsstemning og til at reagere uden frygt eller grådighed kræver disciplin og lang tids træning.

For S&P500 Index skriv SPX i søgefeltet:

IFTA IFTA Nyt Aktie Skole Om IFTA.dk Kontakt

Copyright © - IFTA ApS.  CVR-NR: 3396 0557    tlf.: +45 2223 1980

Brugeraftale og vilkår | Kontakt os

Følg IFTA på:

IFTA.dk